Ik ben dierenliefhebber, activist, levensgenieter, ontdekker, child at heart, en ontzettende foodie. Ik hou er van om te schrijven, kennis te delen en heb een voorliefde voor het geschreven woord en de Nederlandse taal. Ik ben jarenlang as flexitariër door het leven gegaan. Ik probeerde "zo goed mogelijk" vegetarisch te eten en behandelde het vlees dat ik wel had met het "respect dat het verdiende". Ik at nog wel heel veel eieren en kaas. Deels omdat ik me niet bewust was van de horrors van de melk- en legkippenindustrie, deels omdat ik een grote liefhebber ben van kaas, deels omdat ik dacht dat eieren gezond waren... Mensen zijn omnivoren, vlees heb je nodig en in Nederland hebben we het wel goed geregeld met het dierenwelzijn, ik geloofde het allemaal. Vroeger lachte ik ook  om die "gekke vegans" en scrollde ik snel langs activistische beelden; Logisch, want niemand wil dierenleed zien. Toch heb ik me al die tijd nooit beseft dat het niet aan de beelden en de "gekke vegans" lag, maar aan mijn eigen geweten en aan de afschuwelijke waarheid achter de beelden: Dit bestaat alleen omdat wij, de mensen, zorgen dat er vraag naar is. Ik heb mijn ogen geopend naar de horrorscenario's die achter gesloten deuren non-stop plaatsvinden en het besef drong door dat de bio-industrie op welke manier dan ook wat mij betreft eigenlijk niet zou mogen bestaan. Buiten alle misstanden om is er namelijk geen enkele manier om het als boer "goed voor te hebben" met je dieren en ze te misbruiken, mishandelen, verkrachten en hun baby's te ontnemen. Er is geen humane manier om iemand te doden die dat niet wil.

Overmijzelf

Overde site

A  Bowl of Happiness staat voor een veganistische levensstijl. Ik deel op deze blog de lekkerste recepten, heldere informatie, toffe producten, leuke hotspots en interessante nieuwtjes en eigen opiniestukken. Er komt in ieder geval iedere vrijdag een post online. Soms heb ik wel eens meer te melden, dan komt er ook op onregelmatige tijden nog een post tussendoor. Om op de hoogte te blijven kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief! A Bowl of Happiness streeft er naar om haar bezoekers op een toegankelijke, gezellige manier te informeren over (de positieve effecten van) een veganistische levensstijl door middel van het delen van food- en lifestylecontent in combinatie met informatieve blogs. Deze website moet een veilige omgeving zijn voor haar bezoekers, vandaar dat reacties op deze website ook uit staan. Mocht je willen discussiëren bestaan daar forums voor of mag je dit in mijn persoonlijke inbox doen. Als je in alle redelijkheid van communiceren wil ik je met liefde mijn zienswijze laten zien. Mocht je iets willen vragen, overleggen of tips nodig hebben, staat mijn inbox altijd voor je open. Neem dan via de daarvoor bestemde pagina contact met me op! Onthou wel dat ik geen dokter of diëtist ben. Mocht je dus gezondheidsgerelateerde vragen hebben, kun je het best een professional inschakelen. Een belangrijke onderliggende gedachte van de site is het creëren van bewustzijn tegenover de bio-industrie. Sommige van de artikelen die ik schrijf en beelden & berichten die ik deel zijn activistisch van aard. Hierin onderscheidt a Bowl of Happiness zich van andere blogs en sites. Ik ben me er volledig van bewust dat dit voor sommigen als heftig kan worden ervaren. Natuurlijk lezen we allemaal het liefst een lekker recept voor een falafelburger en zijn productreviews lekker luchtig, maar mijn strijd voor veganisme wordt vooral gedreven vanuit dierenrechten. Ik vind het daarom belangrijk om ook deze kant van de beweging hiermee draagvlak te geven en mijn bezoekers te laten zien wat er achter gesloten deuren omgaat.
If you don't like seeing pictures of violence towards animals being posted, you need to help stop the violence, not the pictures” –Johnny Depp
Veganisme is leuk en veganistisch eten ifantastisch, maar de kern van dit probleem is wel het gruwelijke feit genaamd de bio-industrie. Ik zie het als mijn verplichting als mens om op te komen voor degenen die dat niet voor zichzelf kunnen, de slachtoffers.

Er zijn sinds jij seconden geleden deze pagina opende

varkens

schapen

kippen

koeien

kalkoenen

geiten

konijnen

eenden

over de gehele wereld geslacht voor hun vlees.