Je kunt vanuit je luie stoel een heleboel doen om dierenrechten te steunen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met één druk op de knop een petitie (of twee) tekenen. Ik heb er vandaag tien voor je op een rijtje gezet, met link naar de petitiepagina! Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de petitie tegen bont, of tegen dodelijke experimenten op honden en katten (ja, dat gebeurt nog steeds). Voor maar een paar minuten uit je dag kun je een verschil maken door deze petities te tekenen!

Stop dodelijke experimenten op honden en katten

Dierproeven op honden en katten, dat doen ze in Nederland toch al lang niet meer? Je zult misschien geschokt zijn om er achter te komen dat er in Nederland en België jaarlijks nog duizenden dierproeven op zowel honden als katten worden gedaan. Animal Rights voert campagne om deze gruwelijke proeven te stoppen, te zorgen voor een verbod op dierproeven op honden en katten en opvang van ex-proefdieren uit laboratoria.

Klik hier voor deze petitie

Wildlife, not entertainers

Foto’s met bedwelmde dieren, olifantenritjes en dierenshows: Dieren worden nog steeds volop gebruikt voor entertainment. De handtekeningen van deze petitie worden gebruikt om bijvoorbeeld reisorganisaties er van te overtuigen dat het publiek niet zit te wachten op het lijden van wilde dieren voor entertainment. Zo is het al gelukt om reisorganisaties, overheden en attracties van over de hele wereld te bereiken en onder andere 160 reisorganisaties te laten stoppen met het aanbieden van olifantenritten.

Klik hier voor deze petitie

Europese belasting op plastic voor producenten

Naar schatting verdubbelt de productie van single-use plastic in de komende twintig jaar als er geen actie wordt ondernomen. Wanneer de productie van plastic duurder wordt, worden producenten gestimuleerd om te investeren in alternatieven of minder verpakkingsmateriaal te gebruiken voor hetzelfde product.

Klik hier voor deze petitie

Alle apen vrij

Deze petitie zet zich in voor het redden van de apen in het proefdiercentrum in Rijswijk, één van de weinige proefdiercentra die nog in Nederland in gebruik is. We zijn al een heel eind met vermindering van dierproeven in Nederland, maar toch moeten in Rijswijk nog steeds meer dan 1500 opgesloten apen gruwelijke experimenten ondergaan.

Klik hier voor deze petitie

Stop de Chinese varkenshorror

In China heerst de varkenspest. Talloze varkens worden met grote grijpers in grote massagraven gestort om vervolgens levend te worden begraven. Soms worden ze eerst nog levend in de brand gestoken voordat het graf volgestort wordt met zand. Er zijn richtlijnen voor de bestrijding van besmettelijke dierziekten opgesteld door de Wereldorganisatie voor diergezondheid, maar deze worden volledig genegeerd terwijl andere landen er bij staan te kijken. Met deze petitie eist Varkens In Nood dat de Nederlandse regering gaat eisen dat er internationale toezichthouders gaan waarnemen bij deze afschuwelijke praktijken.

Klik hier voor deze petitie

Europees verbod op dierproeven voor schoonmaakmiddelen

Dierproeven voor schoonmaakmiddelen zijn in Nederland (en overigens de gehele EU) nog steeds toegestaan. Konijnen, hamsters, muizen en ratten worden vergast, geïnjecteerd, onder dwang schoonmaakmiddelen gevoerd en gedood. Dit soort proeven zijn voor cosmeticaproducten al afgeschaft en er is geen enkele noodzaak om hier mee door te gaan en deze proeven niet te vervangen door diervriendelijke alternatieven.

Klik hier voor deze petitie

Petitie tegen bont

In Nederland zijn er steeds meer winkels en merken die bont weigeren en ook de Bont Voor Dieren heeft er voor gezorgd dat er een fokverbod bestaat op nertsen en chinchilla’s. Toch kan er nog steeds goedkoop bont worden geïmporteerd en wordt er niet altijd op producten aangegeven dat het echt bont betreft. Deze petitie vraagt om een verbod van invoer van bont.

Klik hier voor deze petitie

Stop de horror van jonge kalveren op transport naar Nederland

Opnieuw is er weer schokkende informatie bovengekomen over de toestand van het veetransport naar Nederland waarbij grove schendingen van dierenrechten worden gedaan. Verborgen camerabeelden laten zien dat kalfjes worden geslagen, aan hun oren getrokken, getrapt en er zelfs met het volle gewicht op kalfjes wordt gesprongen door medewerkers uit de sector. Het gaat om kalfjes uit Ierland die naar Nederland worden getransporteerd. Op de website van de petitie vind je veel meer informatie en (schokkende) beelden.

Klik hier voor deze petitie

Stop de kooien

Deze petitie is opgezet door meer dan honderdveertig verschillende organisaties en zet hoog in; Hij moet namelijk worden voorgelegd aan de Europese Commissie. Deze heeft namelijk de macht om een verbod op kooihuisvesting in Europa in te stellen. Het is weliswaar geen einde aan de bio-industrie, maar vermindert wel het dagelijks lijden van miljoenen dieren. Er zijn iets meer gegevens nodig dan bij een ‘normale’ petitie, maar dat komt dus door de commissie. Lees meer op de website.

Klik hier voor deze petitie

Kalverdans

Deze petitie pleit voor een ‘dierwaardiger’ leven voor vleeskalveren. Er wordt gericht op onder andere het ongezonde dieet en de abominabele huisvesting waar er nu sprake van is. Je kunt hier meer lezen over hoe het er in deze industrie aan toe gaat. Via de link kun je ook nog een andere petitie vinden, tegen de slechte omstandigheden in stallen en voor meer bewegingsruimte en korter transport.

Klik hier voor deze petitie