Welkom op A Bowl Of Happiness! Wellicht ben je hier beland omdat je een oranje blog met een logo van een schandalig matig getekend lachend schaaltje verwachtte. Deze blog bestaat namelijk al sinds februari 2017. Waarom ziet A Bowl Of Happiness nu anders uit en waarom zijn alle oude blogs weg? Dat leg ik je in deze post uit.

Hetzelfde, maar dan anders

A Bowl Of Happiness was voorheen een food en lifestyle blog zonder aanwijsbaar thema. Ik hou onwijs van schrijven en vind het leuk om mijn kennis en kijk op allerlei zaken te delen. A Bowl Of Happiness 1.0 stond voor een vrolijke, maar realistische kijk op het leven gemixt met leuke en lekkere recepten voor alle verschillende momenten van de dag (ik hou me persoonlijk graag aan de hobbit meal times). In dat opzicht is er eigenlijk niks veranderd.

 

Toch sta ik als persoon niet meer achter het concept. Ik heb al een tijd niets nieuws meer online gezet en heb me ondertussen verdiept in de bio-industrie en de impact die dit heeft op dierenwelzijn en de aarde. Ik heb schokkende ontdekkingen gedaan, een veganistische levenstijl aangenomen en me ingezet voor activisme.

De naam waarmaken

Ik wil A Bowl Of Happiness voortzetten met deze gedachte. Nog steeds met de heerlijkste recepten, leesbare info en scherpe opiniestukken met een humoristisch randje, maar met een compassievolle, low-impact levensstijl als basis.

 

Ik wil graag delen wat ik geleerd heb en mensen bewust maken van wat er schuilgaat achter de dingen die veel van ons als iets onschuldigs, vanzelfsprekends en gezonds zien. Mocht je als omnivoor op dit blog terechtgekomen zijn; Probeer eens wat gerechten uit en lees eens wat van mijn geschreven blogs! Ik beloof dat je tot heerlijke gerechten en goeie, maar ook confronterende nieuwe inzichten zult komen.

 

Tenslotte, een gerecht waarvoor geen enkele bewuste levensvorm dat in staat is om immens te lijden dit heeft hoeven doen, is pas echt een bowl of happiness.

Only when we have become nonviolent towards all life will we have learned to live well with others.” –Cesar Chavez

Oude content

Ik heb al mijn oude posts van de site gehaald. Een aantal persoonlijke posts en opiniestukken heb ik in mijn persoonlijke opslag bewaard. Veel van mijn oude recepten bevatten dierlijke producten en wil ik persoonlijk gewoon niet meer online hebben. Mocht je hier nou terecht zijn gekomen omdat je een recept zoekt, stuur me dan even een berichtje. Ik heb een handjevol van mijn beter bekeken recepten bewaard en als ik ‘m nog heb wil ik ‘m je best toesturen.

 

Een boel van mijn recepten kunnen ook heel makkelijk vegan gemaakt worden of waren al veganistisch. Hier kun je er dus ook sporadisch nieuwe versies van verwachten!

Nieuwe wegen

Tot zo ver A Bowl Of Happiness reimagined. Ik hoop dat een groot deel van mijn oude lezers mee blijft lezen, maar begrijp dat dit even een omslag is. Mocht je twijfelen, kijk eens wat er al beschikbaar is op de site. Hopelijk wordt je positief verrast!

 

Ik doel er op om elke vrijdagochtend een post online te zetten, maar ben nu ook nog volop bezig met het inrichten van informatiepagina’s op de site. Je kunt vanaf nu dus in ieder geval elke vrijdag, maar verder ook willekeurig sporadisch updates verwachten.

 

Wil je me iets vragen over de website of een veganistische levensstijl? Neem contact met me op!