Pele Surf Shack brengt veganisme naar het strand! Bij deze strandtent kun je 100% plantaardig eten én drinken. In een relaxte sfeer kun je onder andere kiezen tussen gezonde smoothie bowls, fantastische fast food gerechten, of gewoon een heerlijke koffie. Ik ben bij ze langs geweest om zowel de sfeer als het eten te proeven!

Pele Surf Shack

Pele Surf Shack is de allereerste plantbased strandtent van Nederland. Deze toffe shack, want dat is het echt, is sinds een aantal maandjes te vinden naast een surfschool in Hoek van Holland. Het terras loopt bijna de gehele strandtent rond en heeft leuke tafeltjes, bankjes en aan de achterkant een omheind terras met ligstoelen. Het strand begint direct bij de voordeur, dus uiteraard heb je ook een heel mooi uitzicht op zee.

Het design van de surf shack is gezellig, casual, chill en bohemian. De binnenkant is gedecoreerd met heel veel plantjes, surfboards en schattige lampjes. De strandtent heeft een hele laid-back sfeer, wat misschien verklaart waarom er niet gereserveerd kan worden. Voor feestjes is Pele trouwens wel af te huren. Dat je niet kunt reserveren is geen reden voor paniek; Pele Surf Shack is groot genoeg om een mooi plekje te vinden om te zitten. Je kunt plaats nemen aan één van de de tafel(tje)s, wat gemoedelijker op een relaxte bank, of gezellig aan de bar.

Je kunt bij Pele al vanaf negen uur ’s ochtends terecht en ze zijn open tot tien uur ’s avonds. Genoeg tijd om wat lekkers te scoren. Ze hebben een redelijke selectie uit een heel gevarieerd menu. Deze verandert met de seizoenen en heeft voor ieder wat wils.

Beach food

De meeste hoofdgerechten kosten rond de veertien euro en ontbijt & lunch rond de zevenenhalf. Bij Pele Surf Shack hebben ze overheerlijke koffie, optioneel met havermelk, amandelmelk, sojamelk of kokosmelk. Koeienmelk zul je hier niet vinden; Bij Pele is alles vegan. Ze hebben ook cocktails, wijn, bier, sapjes en koffiespecialiteiten. De limonades die ze hebben worden in een mooi glas geserveerd met bloemige siroop onderin. Een hele bijzondere dorstlesser.

Ik probeerde hun ‘patatje stoof’, met seitanvlees en jus. Dit gerecht zou bijna van de kaart af gaan, dus helaas kan ik je alleen maar vertellen dat het overheerlijk was en ik het zelf ook jammer vind dat ik hem niet nog een keer kan bestellen. Wat je wél kan bestellen is de Mermaid Burger. Deze burger is gemaakt van zeewier en wordt geserveerd met uitjes, wakame en wasabimayonaise. De smaken komen tot een bijzonder, fris en zomers geheel. Als je van zeewier houdt is dit echt een aanrader.

Als je een zeewierburger nou net iets te spannend vind, hebben ze ook nog de Big Kahuna burger met avocado en cheddar. Met deze burger zou je gemakkelijk een vleeseter kunnen foppen. Het enige wat nog lekkerder was dan de burger was het broodje. Dit was een heerlijk knapperige brioche bol met zachte binnenkant. Ze hebben ook verschillende yoghurt- en smoothie bowls, tosti’s, pulled jackfruit en zelfs pannenkoeken!

Deze super fluffy pannenkoekjes worden geserveerd als stapeltje met een soort kokosroom, siroop en fruit. Deze pannenkoeken, in combinatie met het huiselijke interieur of de golven in de zee, zijn het perfecte begin van een relaxte ochtend. Als je na het verorberen van je burger nog steeds trek hebt kun je ze natuurlijk ook als dessert bestellen.

Met hun vriendelijke bediening, heerlijk eten en een hele fijne sfeer zou ik Pele Surf Shack zeker aanraden. Als je de laid-back sfeer ten harte neemt en de keuken de tijd gunt om de gerechten te bereiden, zullen de heerlijkste tropische verrassingen worden geserveerd terwijl je de zee op de achtergrond hebt. Mijn enige spijt was dat ik niet meer ruimte in mijn maag had om meer van de kaart te proeven. Ik zag dat ze ook softijs op de kaart hebben staan, dus daar ga ik zeker nog een keer voor terug!