• 1 mok* bulgur
  • 1 avocado
  • 1 grote rode ui
  • 150gr granaatappelpitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½tl komijnpoeder
  • 2 handjes peterselie
  • ½ citroen
  • 1 groente bouillonblokje
  • (olijf)olie
  • peper en zout
  • 100gr vegan ‘kaas’
    • Ik gebruikte ‘kaas’ van Happy Cashew, maar andere zachte ‘kaas’jes werken ook. Je kunt ook kruidige ‘roomkaas’ en/of edelgistvlokken gebruiken als je dit niet kunt vinden.

* Droog product – dus voordat je het gaat koken

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Snij de avocado in blokjes.
  3. Kook de bulgur met het bouillonblokje ongeveer in tien minuutjes gaar.
  4. Bak ondertussen de ui in wat (olijf)olie totdat de ui glazig is en lekker ruikt.
  5. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak nog twee minuutjes door.
  6. Pers de citroen uit.
  7. Meng het uimengsel met de bulgur, de ‘kaas’, peper en zout.
  8. Voeg de granaatappel, citroensap en peterselie er aan toe.
  9. Serveer met peterselie.