- 1 mok* bulgur
- 1 avocado
- 1 grote rode ui
- 150gr granaatappelpitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1½tl komijnpoeder
- 2 handjes peterselie
- ½ citroen
- 1 groente bouillonblokje
- (olijf)olie
- peper en zout
- 100gr vegan ‘kaas’
- Ik gebruikte ‘kaas’ van Happy Cashew, maar andere zachte ‘kaas’jes werken ook. Je kunt ook kruidige ‘roomkaas’ en/of edelgistvlokken gebruiken als je dit niet kunt vinden.
* Droog product – dus voordat je het gaat koken
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Snij de avocado in blokjes.
- Kook de bulgur met het bouillonblokje ongeveer in tien minuutjes gaar.
- Bak ondertussen de ui in wat (olijf)olie totdat de ui glazig is en lekker ruikt.
- Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak nog twee minuutjes door.
- Pers de citroen uit.
- Meng het uimengsel met de bulgur, de ‘kaas’, peper en zout.
- Voeg de granaatappel, citroensap en peterselie er aan toe.
- Serveer met peterselie.

