• 400g pompoen
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 1 blik kindyebonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik tomatenpuree
  • 2 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 2½el chilivlokken
  • 2tl komijn
  • 1½tl gerookte paprika
  • 1tl kaneel
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • koriander (Optioneel: Wel erg lekker als je ervan houdt!)
  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de wortels in stukjes van ongeveer twee cm.
  2. Bak de ui in wat (olijf)olie totdat het glazig is.
  3. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak nog twee minuutjes door.
  4. Spoel de boontjes af en lek ze uit
  5. Voeg de boontjes en de tomatenblokjes toe aan de pan.
  6. Laat nog minstens een half uur tot een uur zachtjes pruttelen met de deksel er op. (Voeg wat water toe als het te ver inkookt)
  7. Maak op smaak met zout en peper en serveer met een stukje limoen, avocado en koriander.