Voor de portobello’s:

  • 2 portobello’s
  • 2el sojasaus
  • 1el balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1el gember
  • 1el olijfolie

Voor de salade:

  • 75gr veldsla
  • 1 avocado
  • 6-8 zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 20gr pijnboompitjes
  • 1½el kappertjes
  • optioneel: brood / graan
  1. Snij de portobello in plakjes van ongeveer 2cm dik.
  2. Rasp de gember en maak de knoflook fijn. Meng dit met de andere marinade-ingrediënten in een kom. Giet dit in een platte schaal.
  3. Voeg de portobelloplakjes hier aan toe en marineer 15-20 minuten.
  4. Snij ondertussen de tomaten en zongedroogde tomaten in stukjes. Ontpit en snij de avocado in plakjes.
  5. Bak de pijnboompitjes voorzichtig totdat ze bruin en geurig zijn.
  6. Bak de portobelloplakjes in een scheutje olie ongeveer vijf minuutjes.
  7. Meng de sla, tomaat, pijnboompitjes, kappertjes en een beetje peper en zout.
  8. Besprenkel met 1-2el citroensap.
  9. Serveer met portobello, avocado en een brood of ander graan.

Als je deze salade zonder graan maakt, kun je ‘m ook prima als bijgerecht eten!

Instagram
Pinterest
Pinterest
Facebook
TWITTER